Tuesday, 28 May 2013

Sahabat Untuk Selamanya







:: Ya Allah , kekalkan persahabatan kami ::

dah 5 tahun sesame susah senang . tetibe kena pisah ngan diorg pasnie :(
aku rindu korg weyh ! even aku tak pegi sane lgpun =,="
harap korg tak lupe aku n aku tak lupe korg :D
syg korg smpy beruban geng ,
tak ade lagi kawan yg akan bantu aku mase aku susah ,
tak ade lg org yg nak marah aku bile aku malas study ,
tak ade lg org yg aku bole bg motivated percuma ,
tak ade lg org nak ajak aku pegi sana sini ,
tak akan ade sesape pun bole ganti tmpt korg .
korg tetap geng aku yg paling deabakkk ~

AKU SAYANG KORANG !




mimi , aku minta maaf sgt2 sbb tak tunaikn janji aku :( papepun kau study rajen2 , jngn maen2 , nnti aku ade kedit , aku mcj ko suh study ! hee ,

nurul , maaf jugak sbb tinggalkan ko sorg kat umah mahsuri :( nnti cari kawan kay , wa tau nurul boleh :) nurul pun belaja rajen2 kay , result okay bole amek kos undang2 yg nurul nak tuuu :D

pak ya , sorry tak sempat nak jumpe ko . aku rindu ko sgt2 tau tak . nnti mcj2 laa aku tau :) ingt ya , selagi ade usaha , jngn pernah putus asa , yg pntg ade niat nak blaja lg . aku tau ko bole ! 

pinaz , sorry sbb tak bole bawak ko berulang naek moto lg . heee , kau belaja betul2 , kau tu bole sebenanye , saje jee malas nak tunjuk . selalu ingat yg Allah dah tetapkn jalan yg terbaek utk setiap org :)

shud , same jgak , selagi bole belaja , belaja kay . aku tau ko bole . yg pntg ade usaha . Don`t you ever give up before try the last chance . ecehh betul idakkk BI aku =,="

eton , lepas niee sape nak jadi kakak ipar ko ? hahahhaha , nanti jngn lupe bawak diorg pegi lawat aku tau . kau belaja sungguh2 kay eton , 

ena , lepas nie takde sape nak bergamba ngan wa dahhh :( sape nak ajar wa edit2 lg ? hahaha , paham ape yg ckgu ajar naa , insyaAllah ena bole buat :)

kak yunk , "akhirnya kite berpisah jgak" mesti ko nak ckp mcm tu kann . hahahaha , mane nak cari kawan mcm ko yg 'genius' nie ? sape nak minta benda free kat aku dah ? kau jee yg suke wat muke kesian . hahahaha

kak cik , aku da dekat ngan ko , ko plak g jauh ckit . hahahahaha , jngn lupe mcj aku ! nnti aku blas bile aku topup . heee :P kau jage diri kat tmpt org . fokus belaja kay , aku hadiahkan fb "azua omar" tuu kat ko sempena bufday ko thun nie :D

lela , ingat pesan aku lg tak ? stay form 6 better than g u swasta . ingt impian ko . belajar rajen2 , then berjaye t jngn lupe aku lak . hahaha .

gha , aku rindu ko ! bnyk benda nak cter . tp tak de mase . nnti2 mcj kay :) kau belajar rajen2 ,

bed , syg bedah :) belajar sungguh2 kay , 


korang jngn lupe aku kay , jage diri korg . 
kawan sampai botak kepala :)


* In Life , We Never Lose Friends ,
We Only Learn Who The True Ones Are *



Wednesday, 1 May 2013

Bagai Melepaskan Emas Dalam Poket :*




tadi aku terbace satu blog nie . sweet makkk :*
laki tu nangis sbb sorang pompuan .
ingat senang ke laki nak nangis ? memang tak la -_-
diorang kan lebih suke buat-II cool *
asal la pompuan tu mcm tak hargai langsung .
ingat laki tu sesaje je nak nangis . kau lahh
p`nyebab kenape air mate die kluor . tau dakkk (!)
so , hargai la sikit . kalau aku dapat husband mcm laki tu ,
mmg aku setia abehh rr , setia tahap babas punye ~
hmm , ni la pompuan skarang ,
*muke tak seberape , memilih je lebih*
laki tu tip top dah kot ! full package .
*sederhana + muke ade + pandai + agama tetap d`hati*
 hmm , maleh nak cter , pandai-II la kome pkir , mane yang t`baek buat la .
janji ingat hukum hakam agama kite dah .
aku nak cter bnyk pun bukan nye diri aku .
*lain belalang lain rumput*-"ecehh betul idakkk"



enjoy *

video


*Melepaskan Orang Yang Dicintai Memang Sungguh Menyakitkan ,
Namun Tak Semua Yang Dicintai Harus Dimiliki*


Monday, 8 April 2013

Allah Maha Mengetahui : )




" Bukan Nak Mengata Tapi Hakikat Yang Nyata "



credit to 01*-5******`

aku tak tau kau sape but tolong jngn ganggu aku . aku tak penah kacau korg .
so , better korg stop sebelom Allah membalasnya . bukan nak tunjuk baek
tp korg tau tak ape perasaan aku ? tak kan ? kalau aku ckp benda yg same pade
adik or kakak korg ,ape perasaan korg ? okay kau anak tunggal .
BUT , kalau aku cakap mak kau itu ini ?korg tak de mak ke yg duk ckp
mak org mcm tu ? mmg tak de sifat anak langsung -,-
sakit hati aku kau tau tak (!) kau ckp aku kay fine la aku ley saba
even aku tak tau pape pun n itu bukan aku (!) but korg da kate mak aku sekali (!)
mak aku tau tak , MAK -,-
aku syg mak aku mcm nyawa aku sendiri . korg ? kutuk mak org selambe jea .
mcm anak ***** . sorry to say kay . kalau niat korg nak kenakan aku mcm
"bang bang boom " tu , tak payah la smpy melampau gler . kenakan org mcm nk bg
org bunuh diri .korg dah fitnah aku kay , fitnah -,- ingt kecik ke dosanya ?
aku bukannye nak bajet2 tau semua pasal agama hukum hakam islam .
tapi takkan korg tak blaja kat sekolah kot (!) nmpak sgt tido time kelas agama .
eee menyampah sgguh la aku org mcm kau org nie .
tak pea tak pea , suatu hari nanti kau akan terima balasan kau , even bukan kat dunia ,
akhirat nanti maseh ade kay . jngn ingt Tuhan nak lepas kau mcm tu jea .
cari la aku kat padang masyar nnti . tak jumpe kau punye pasal .
pandai buat pandai tanggung la weyh . mase buat tak ingt dosa pahala .

kalau kau kawan aku mmg putus sahabat weyh (!)
take a note -,-


" Hanya Allah Tahu Ape Kite Rase & Ape Kite Buat "



korg kalau kena mcm aku , takpea jngn isau Allah sentiase ade utk kite .
tak perlu takut kalau kite tak bersalah . berdoa supaya kebenaran akan terbongkar .
Allah Maha Berkuasa : )


" Setiap Mata Yang Tertutup Belum Bererti Ia Tidur ,
Setiap Mata Terbuka Belum Bererti Ia Melihat
"



Thursday, 4 April 2013

My Boysss :)



punya lama tak update Blog :)
tp tu laa , tetibe pg-II buta ni plak terlebih rajin
*padahal mata dah ngantuk gler ;/

okay lahh okay lahhh . sebenanye aku nak story pasal buah hati pengarang jantung + gula hati + cinta hati , limpa , tulang , usus haaa semua laaa /* hahaha

aku start fans gler kat die time aku tengok cter Personal Taste . pastu , bole dikatakan sume cter yg die act aku nak tengok . minat gler-II babas kat die (!)
*okay , aku tak berapa nak setia dalam fans-II artis nie .
yea laa , tambah plak korean , maakkk mmg TAK la cter die nak mnat sorg je . haha . tp yg nie laen ckit sbb die ade ciri-II boy idaman aku . okay mmg die non-muslim .
takkan la aku nak cari husband non-muslim kannn . laen la kalau die terbukak hati nak tukar agama :)
but , stlye die , ke`cool-lan die , k`hensemannya , hmm , mmg taste aku weyh ;/
kuku die dah laa bersih gler , pompuan pun tak jage kuku smpy cam tu . mmg selutttt habis lahhh :D

haaa , nie la die Gula Hati aku :*











saranghae <3 Min Ho oppa ~~
*haha . kuat berangan (!)

kay , cau cin cau :)

"Allah adalah kekuatan , untuk mencari kekuatan , carilah Allah "






 

Secebis Santapan *

Sahabat Yang Baik Tidak Akan Menjadi Orang Lain
Tetapi Sahabat Yang Baik Akan Menerima Sahabatnya Apaadanya :)